20 marca uczniowie klasy Ib, w oczekiwaniu na wiosnę, przygotowali zdrowe i kolorowe kanapki.
#LaboratoriaPrzyszłości
#LaboratoriaPrzyszlosci
#dobrepraktyki
Dzieci przyniosły do szkoły potrzebne produkty i tworzyły oryginalne i pomysłowe kształty. Do krojenia przyniesionych warzyw uczniowie wykorzystali deski i noże zakupione w ramach projektu Laboratoria Przyszłości. Po upływie określonego czasu wszyscy zaprezentowali wyniki swojej pracy oraz wymienili produkty niezbędne do wykonania zdrowej przekąski. Uczniowie dzielili się również doświadczeniami z zakupów. Celem zajęć, podczas których pierwszoklasiści własnoręcznie przygotowali kanapki, było propagowanie odpowiednich nawyków żywieniowych, rozwijanie kreatywności, wyobraźni oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków. Zdaniem uczniów zajęcia były “bardzo smaczne”, a wszystkie kanapki wyglądały apetycznie. Dzieci jadły je z ochotą, pamiętając, że zdrowe śniadanie to podstawa!!